0

Cosul de cumparaturi este gol

: 0
Elemente Total: 0,00

ULEI DE ANDIROBA VIRGIN

8051414719004

18,90
ADAUGA IN COS

item.in.cart

go.to.cart
Pur, Natural, Vegan, 100 ml ℮ 3,38 fl oz


CE ESTE
Uleiul de andiroba virgin este un ulei natural produs din semințe de Carapa Guaianensis, un copac aparținând familiei Meliaceae. Tipic pădurii tropicale, crește în Amazonia, în general pe soluri bogate, în palude, câmpii aluvionare, mlaștini și podișuri. Poate crește sălbatic sau cultivat, în Brazilia, în insule precum Tocantins și Rio Solimoes și în zonele din apropierea coastelor.

Lemnul de andiroba este dur, dar rezistent. În trecut era trimis în Statele Unite pentru industria mobilei, întrucât este extrem de rezistent în timp și nu este atacat de insecte. Arborele andiroba produce fructe maro, lemnoase, care conțin mulți sâmburi sau semințe bogate într-un ulei (aproximativ 63%) de culoare galben-pai.

Acest ulei este un produs al pădurii tropicale, cu o lungă istorie de utilizare. De-a lungul secolelor, andiroba a fost folosit în diferite moduri de către indigenii din Amazonia și nu doar în medicina populară. A fost șieste încă folosit drept combustibil pentru lămpi naturale, săpunuri, împotriva artritei, precum și ca repelent pentru țânțari, muște și alte insecte.

Bogat în limonoide și triterpene, datorită prezenței Omega 3 și acizilor alfa-hidroxi, a căror acțiune de levigare netezește suprafața pielii, este utilizat în cosmetică pentru tratamentul topic al imperfecțiunilor cauzate de celulită.


COMPOZIŢIE
Uleiul de andiroba fruttonero este un ulei 100% pur. Extracția are loc prin presare la rece, fără utilizarea aditivilor, solvenților și proceselor de rafinare, pentru a obține un produs de înaltă calitate și a păstra substanțele sale active.
Cu consistență vâscoasă, culoare galben-maro transparentă și miros caracteristic, în funcție de temperatura exterioară starea produsului poate suferi modificări parțiale sau totale. Compus din acizi grași, precum acidul palmitic, acidul oleic și acidul linoleic, uleiul de andiroba are proprietăți hidratante, hrănitoare și calmante.



The characterising molecules of the oil are: alpha hydroxy acids or fruit acids, which have a smoothing action on the skin, stimulate cell turnover and exfoliate, with a consequent improvement in its appearance. Biologically active limonoids and terpenes with major soothing properties help to prevent muscle contraction and relieve pain, including rheumatic and joint pain, when present. 

Meliacines are the group of terpenes that give the oil its bitter flavour and are similar to antimalarial chemical elements (which is why use is not recommended during pregnancy or breastfeeding) Omega 6 and Omega 9 essential fatty acids are natural components of the cell membrane and, together with the palmitic acid present, moisturise the skin.


PROPERTIES

Smoothing:
stimulates micro-circulation of the subcutaneous tissues

Draining: promotes the elimination of trapped fluids

For cellulite: fights and reduces the unsightly blemishes caused by cellulite

Soothing: helps prevent muscle contraction and relieves pain.



HOW TO USE
Cellulite
If massaged constantly, it plays a major role in reducing unsightly cellulite, boosting micro-circulation of the subcutaneous tissues and in draining trapped liquids. Massage into affected areas using upward strokes until completely absorbed.

Pure or mixed
Often used as a carrier oil in massages, Virgin Andiroba oil can be used in its pure form or mixed with other oils, butters or creams. For example, it can be blended with Shea butter for a dermo-protective effect. 

Muscle pain
To relieve muscle and joint pain, warm the product in the palms of your hands to prepare for the massage. Apply locally and massage the affected part, distributing the oil evenly until it is completely absorbed. It can also be used before playing sports as preparation and to warm the muscles, thus improving its toning effect.

Note: If the oil is partially solid, due to the external temperature, just stir or warm it before use to obtain a smooth texture again. The oil is liquid at 27°C and small crystals may form inside the bottle as the temperature drops.


INCI
CARAPA GUAIANENSIS SEED OIL*
* from natural production.



PRODUS CERTIFICAT ​​​​​​​
 

Informațiile furnizate aici sunt de natură generală, informativă și de prezentare a produsului; scopul lor îl reprezintă furnizarea de informații generale, trebuind înțelese ca atare. 

  front.view.store.reviews (5)